Publisert 11.08.2021

Skrevet av Lijuan Daimorroting

Lego Super Mario er ikke bare en helt ny måte å leke med Lego på, men også overraskende mye moro. De interaktive figurene og de fargerike klossene engasjerer barnet med en gang. Det enkle spillet, og uendelige måter å bygge på, oppmuntrer barnet til å være kreativt og bygge nye baner å spille om og om igjen. Med den nye figuren Luigi som ble lansert i august, blir det interessant å ha med flere spillere. Enten får Mario og Luigi samarbeide eller konkurrere mot hverandre. Det er timevis med moro for hele familien.

Vår Lego-fan på 5 år fikk prøve ut tre sett: Lego 71360 Startbanen På eventyr med Mario, Lego 71387 Startbanen På eventyr med Luigi og Lego 71389 Ekstrabanesettet Lakitu og himmelverdenen. Han ble forelsket i Mario og Luigi fra første stund, selv om han ikke kjente dem fra før. Når figurene slås på begynner de å snakke, blinke med øyene, gjøre grimaser og til og med snorke hvis de legges ned. Med LCD-skjerm og høyttaler, gir Mario og Luigi umiddelbare reaksjoner når de plasseres på forskjellige farge- og funksjonsklosser eller når de beveges rundt.

I hvert sett, er det monsterfiender og ulike hindringer som er lette å bygge og kan kombineres til forskjellige spill-baner. Det er ikke med instruksjonshefte som i vanlige Lego sett, i stedet er det steg for steg anvisning i Lego Super Mario appen som er gratis. Da er det enkelt å zoome inn eller å se byggingen fra ulike vinkler. En annen fordel med appen er video som forklarer hvordan hver hindring fungerer og gir eksempler på spill-baner. Vår sønn fulgte instruksjonene i appen og bygget første bane med startrøret, målstangen og noen få klosser. Poenget med at Mario og Luigi skal samle flest mulig mynter på en bestemt tid fra start til mål ble raskt forstått, og etter hvert ble spill-banen utvidet.

Vår lille Lego-fan koste seg under hele byggeprosessen og var veldig fornøyd med den nye opplevelsen.

Det er 60 sekunder spilltid for Mario eller Luigi alene og 90 sekunder når de to samarbeider.  Sønnen vår elsker å spille sammen med oss voksne så det blir nok tid til å ta alle monstrene Boom Boom, Bone Goomba, Bowser Jr …. og det er da flest mynter samles. Vi blir gjerne med, og har du spilt Super Mario videospill tidligere, vekker denne nye formen mange gode minner. Stemmen og musikken er nøyaktig som i spillet, alt har blitt tenkt på, og det er en fin måte å bringe Super Mario til virkeligheten.

 

 

Vi bygget ekstrabanesettet Lakitu og himmelverdenen til slutt og hjalp vår sønn med bevegelsesmekanismen. Dette settet ble en mer selvstendig modell, så vi bygget spill-baner med den i midten og utvidet med hindringer fra de to startbanesettene. Det er veldig interessant å se at det er forskjellige måter å bekjempe monsterfiendene fra ulike sett. For å få Lakitu ned fra skyene, må Mario og Luigi skyves i motsatte retninger samtidig, så skyplattformen snurrer og Lakitu mister balansen og faller ned. Veldig gøy! Det er også en ny funksjonskloss i ekstrabanesett, tidsklossen som legger til 15 sekunder i spillet. Det finnes flere ekstrabanesett, så spennende og nye utfordringer er ikke langt unna.

Et tips til slutt, gratisappen Lego Super Mario finnes både for iOS og Android. Huske å laste ned den nyeste versjonen. Størrelsen er ca. 1,7 GB for iOS. Det kan hende at Mario og Luigi må oppdateres for første gangen. Mario og Luigi kobles til appen med Bluetooth.

LEGO Super Mario

Hva kan vi hjelpe deg med?