Publisert 13.09.2021

Skrevet av Lijuan Daimorroting

LEGO® Jurassic World byggesettene gjenskaper scener fra animasjonsseriene og filmene. Har du en liten dinosaur-fan, eller skal du introdusere disse «larger than life» skapningene til barna, vil den nye bølgen av LEGO Jurassic World definitivt bli en slager.

Når vår sønn på 5 år fikk LEGO 76939 Stygimoloch på rømmen, var han kjempespent på de to nye dinosaurene Stygimoloch og baby Ankylosaurus, og han begynte å bygge med en gang. Det er et 4+ sett som er designet for små barn. 129 deler fordelt på 3 poser og 3 instruksjonshefter. Hver side av instruksjonene er et steg med bare en eller to deler. Den enkle gjennomføringen gir god mestringsfølelse og oppmuntring til barna og lar de komme raskt i gang med leken.

LEGO Jurassic World er godt laget og presenterer de viktigste egenskapene til forskjellige typer dinosaurer. Stygimoloch er en relativt liten dinosaur som har stort hode med en kuppel på toppen som er omkranset av pigger og tagger. Ankylosaurus har et panser som dekker hele kroppen og en beinklubbe ytterst på halen. Både Stygimoloch og Ankylosaurus er planteetende dinosaurer, og dette settet inkluderer gulrot til å mate dem med. De andre settene i Jurassic World-serien med kjøttetende dinosaur har kyllinglår som mat. Disse egenskapene reflekterer hva vi har lest i boken. Vi er overrasket over at sønnen vår husker mange av de forskjellige og lange dinosaurnavnene, og vi tror disse lekefigurene hjelper mye til å huske.

«Det er fint at han bruker kreativiteten sin uten å følge instruksjonene hele tiden, det gjør leken ekstra morsom!»

Settet inneholder også et terrengkjøretøy, en trehytte, tre minifigurer og mange små tilbehør. Siden det er inspirert av animasjonsserien Jurassic World Camp Cretaceous, kan barnet kjenne igjen disse fra TV og like å spille noen scener, eller lage nye eventyr selv.

Vår sønn har bygget en liten Jurassic-park med settet 76939 og noen planter og steinklosser fra andre LEGO sett. Det er fint at han bruker kreativiteten sin uten å følge instruksjonene hele tiden, det gjør leken ekstra morsom!

Alle nye LEGO Jurassic World sett er nå tilgjengelige på Ringo og Kozmos sine butikker. Lego 76942 Baryonyx’ båtflukt er det første LEGO Jurassic World settet som inneholder en båt som til og med kan flyte med en Baryonyx dinosaur om bord. Lego 76941 Jakten på Carnotaurus inkluderer en bevegelig Carnotaurus figur, et helikopter og en pickup. Lego 76940 T. rex fossilutstilling gir barn en spesiell opplevelse med å bygge en utstillingsmodell, det blir sikkert en interessant diskusjon for hele familien om hvordan dinosaurene ble oppdaget av oss mennesker.


Lek og lær

Vi har laget et par enkle infokort for dinosaurene, slik at vi foreldre har noe å komme med når barna spør om fakta. På denne måten blir leken lærerik for både store og små!

Relaterte produkter

Hva kan vi hjelpe deg med?